DWC-TV: Arjen Dijkstra over wiskunde in Franeker (NWO Bessensap)

4 november 2013

DWC-oudgediende Arjen Dijkstra ontving onlangs de hoofdprijs in het evenement Bessensap (georganiseerd door NWO samen met de Vereniging van Wetenschapsjournalisten in Nederland (VWN) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)). Met dat geld maakte hij, samen met Stichting Beeldbepalend, een korte documentaire over de geschiedenis van wiskunde in de oude universiteitsstad Franeker.

Stichting BeeldBepalend stimuleert een bewuste blik te werpen op de eigen leefomgeving en doet dit met onafhankelijke productie van film- en televisieprojecten. Filmmaker René de Boer, vormgeefster Harma Makken en wetenschapscommunicatoren Bastiaan de Groot en Marloes ten Kate zijn Arjen Dijkstra terug in de tijd van de 17e eeuw gaan volgen. Samen met Gijs van Veldhuizen voor de muziek, Arno Cupédo voor kleurcorrectie en Yoran Staas voor inhoudelijke input is deze korte film tot stand gekomen.

Eerdere optredens van Arjen op Youtube (naast zijn optreden op het DWC) omvatten een documentaire over David Gorlaeus (in het Fries):