Kernkamps 'Acta et decreta senatus. Vroedschapsresolutiën en andere bescheiden betreffende de Utrechtse Academie' online.

9 september 2011

Sinds vandaag staat op het Digitaal Wetenschapshistorisch Centrum (DWC) de driedelige ‘Kernkamp’ online. Dit door G.W. Kernkamp in de jaren dertig van de twintigste eeuw samengestelde overzicht van bronnen met betrekking tot de vroegste geschiedenis van de Utrechtse universiteit was tot dusverre nog niet digitaal beschikbaar. De editie werd uitgebracht tussen 1936 en 1940 en bevat (voor de periode tot november 1815) onder meer de resoluties van de Universitaire senaat en de besluiten van het Utrechtse stadsbestuur met betrekking tot de Utrechtse universiteit.

Deze digitale beschikbaarheidstelling maakt deel uit van het streven van de DWC-redactie om auteursrechtvrije bronnenpublicaties, die vaak in beperkte oplage zijn verschenen, weer eenvoudig beschikbaar te stellen voor onderzoek. Voor meer werken en verdere uitleg kunt u terecht op de pagina ‘Diverse online publicaties’ van het DWC. Inmiddels zijn daar al ruim dertig uitgaven te downloaden als PDF-bestand.

Acta et decreta senatus. Vroedschapsresolutiën en andere bescheiden betreffende de Utrechtse Academie, uitgegeven door Dr. G.W. Kernkamp. Utrecht: Broekhof n.v. v/h Kemink en Zoon. Deel 1 (1936), Deel 2 (1938) en Deel 3 (1940) in één bestand (1.913 pagina’s, 55MB)