Studium: Call for Contributions (Deadlines: 15 june 2017 / 1 augustus 2017)

9 mei 2017

De redactie van Studium: Tijdschrift voor Wetenschaps- en Universiteitsgeschiedenis | Revue d’Histoire des Sciences et des Universités nodigt auteurs uit om bijdragen in te dienen voor het laatste (dubbel-) nummer van 2017. We verwelkomen artikelen (6-8.000 woorden), focus/thema-secties (3 bijdragen + inleiding, max. 12.000 woorden), review-essays (max. 3.000 woorden), en kortere bijdragen voor De Doos van Pandora (3-4.000 woorden).

Studium is een open acces, peer-reviewed tijdschrift dat artikelen en boekrecensies publiceert over de geschiedenis van wetenschap, geneeskunde, techniek, en universiteiten. Het beperkt zich niet tot een bepaalde periode of plaats, maar besteedt wel speciale aandacht aan de Lage Landen en de voormalige koloniën.

Studium wordt gepubliceerd in samenwerking met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW) en het Descartes Centre voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie  (Universiteit Utrecht). Studium is het officiële tijdschrift van Gewina, Belgisch-Nederlands genootschap voor wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis.

Deadlines

  • Voorstellen focus-secties: 15 juni 2017
  • Papers: 1 augustus 2017.

Inzending

Bijdragen kunnen gestuurd worden aan: journal@gewina.nl. Zie de website voor meer informatie over het tijdschrift en instructies.

Redactie

De redactie van Studium bestaat uit Delphine Bellis, Sven Dupré, Ab Flipse, Esther van Gelder, Janneke van der Heide, Pim Huijnen, Ad Meskens, Stephen Snelders, Geert Somsen, Fenneke Sysling, Katrien Vanagt.