Studium gelanceerd als Open Access tijdschrift

30 maart 2012

Op vrijdag 30 maart 2012 is Studium: Tijdschrift voor Wetenschaps- en Universiteits-geschiedenis / Revue d’Histoire des Sciences en des Universités gelanceerd als Open Access tijdschrift. Doel van Open Access is het gratis beschikbaar stellen van wetenschappelijke publicaties via internet. Het maakt de wereldwijde verspreiding van onderzoeksresultaten mogelijk en de toegang gemakkelijk voor iedereen. Om dit te realiseren heeft Studium een subsidie van NWO ontvangen.

Studium publiceert artikelen over de geschiedenis van de wetenschap, geneeskunde, techniek en universiteiten, in het bijzonder in de Lage Landen en hun voormalige koloniën. De primaire taal van Studium is Nederlands, maar ook artikelen in het Frans en Engels worden geplaatst.

Studium wordt uitgegeven door GEWINA, Belgisch-Nederlands Genootschap voor Wetenschaps- en Universiteitsgeschiedenis / Société Belgo-Néerlandaise pour l’Histoire des Sciences et des Universités, in samenwerking met Huygens ING (KNAW).

De Open Access online versie wordt gepubliceerd in samenwerking met Utrecht University Library (Igitur publishing) op www.gewina-studium.nl. Via deze website is nu ook het tijdschrift Gewina – een voorganger van Studium – gedigitaliseerd en online beschikbaar.

Het nieuwste nummer van Studium, nr. 4 (2011), is nu online beschikbaar.