De website

22 maart 2022

Het Digitaal Wetenschapshistorisch Centrum is een initiatief van het Huygens ING, een instituut van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Het Digitaal Wetenschapshistorisch Centrum (DWC) beoogt het portal te zijn voor iedere onderzoeker en serieus geïnteresseerde in de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis, als het ware van de vroegste tijden tot gisteren. U kunt hier terecht voor nieuws, activiteiten, publicaties, biografieën en veel interessante links. Blijf automatisch op de hoogte van nieuws via onze nieuwsbrief.

De website bestaat sinds 2008; in de loop der jaren zijn er verschillende bronnen aan toegevoegd, zowel bedoeld als (min of meer) onbedoeld. De huidige versie van de site is de vierde, waarin we proberen om al deze bronnen op een overzichtelijke manier via zoektechnologie te ontsluiten.

Deze website is een initiatief van het Huygens ING (KNAW).


Contact


© Huygens ING KNAW 2021. Het DWC past de CC BY 2.0-licentie toe. Dit betekent dat het u vrij staat informatie te delen, te combineren en te gebruiken, zolang u naar het werk verwijst op de manier zoals die is bepaald door de licentiehouder of auteur (maar niet op een manier die suggereert dat zij u, of uw gebruik van het werk, ondersteunen). Meer informatie kunt u hier vinden.

Verzoek Het DWC spant zich in om auteursrechten bij gebruik van content van derden schriftelijk overeen te komen. Dit lukt echter niet altijd; mocht u menen rechthebbend te zijn inzake hier gepubliceerde content, dan verzoeken wij u dit aan ons te melden.