Job: Beleidsmedewerker Presentatie Erfgoed (TU Delft; Deadline 4 december 2016)

29 november 2016

De TU Delft Library is op zoek naar een Beleidsmedewerker presentatie Erfgoed. Je bent verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering rond de zichtbaarheid van het academisch erfgoed. De komende jaren wil de TU Delft Library zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de collectie en de bekendheid ervan vergroten. Zij wil dat erfgoed een van de verbindende factoren is in de op te bouwen community.

Jij helpt ons met deze uitdaging. Je weet hoe je de online en fysieke zichtbaarheid van de erfgoedcollectie op een originele manier kunt vergroten. Je weet wat je moet doen om mensen voor een langere tijd aan de collecties te verbinden. Je beperkt je niet tot de campus van de TU Delft, maar denkt groter dan dat. Je verzamelt verhalen over de collectie en weet hier op een inspirerende manier vorm aan te geven, zodat het mensen verleidt om meer te willen weten.

Met drie Erfgoed collega’s (collectie, tresor en historie) en de medewerker Publiekszaken ontwikkel je een aansprekende programmering, waarbij het academisch erfgoed van de TU Delft op de kaart wordt gezet. Je kent de wegen naar verschillende financieringsbronnen. Hiermee bereik je dat er innovatieve projecten worden uitgevoerd Je helpt de betrokkenheid van de campus en de stad Delft bij het erfgoed te vergroten. Als Beleidsmedewerker Presentatie Erfgoed rapporteer je aan het hoofd van de productgroep Open Spaces. Deze valt onder de afdeling Education Services.

Requirements

Sociale media hebben geen geheimen voor je. Je bent goed in het bouwen van communities en snapt wat er nodig is om ontmoetingen door middel van erfgoed te faciliteren. Je bent in staat om op verschillende niveaus en via verschillende kanalen te communiceren. Je hebt relevante ervaring met het maken van beleid, maar ook met het (technische) proces van het organiseren van presentaties en/of tentoonstellingen. Je bent een verbinder, omgevingsbewust, hebt een positieve instelling en bent een ‘ mensen-mens’. Je hebt een academisch denk- en werkniveau; grote kennis van (de functie van) sociale netwerken; een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal, je bent besluitvaardig, proactief, resultaatgericht. Tot slot heb je overtuigingskracht en sterke communicatieve vaardigheden.

Conditions of employment

De functie heeft een omvang van 38 uur (1,0 FTE). Het gaat om een contract voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. Het salaris is gebaseerd op schaal 11 (met een maximum van € 4.691,- bruto per maand bij een fulltime contract). TU Delft biedt een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting bij zorgverzekeraars en op een sportabonnement. Ook kun je afspraken maken over flexibele werktijden. Daarnaast is het mogelijk om jaarlijks via het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden je eigen beloningspakket samen te stellen en ontvang je een maandelijkse werkkostenbijdrage. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Verder biedt Dual Career Services ondersteuning aan meekomende partners. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ingrid Klok, Manager Library Edcucation Services, e-mail: i.j.klok@tudelft.nl, tel: 015 27 84609. Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij mw. R.G. Vidal-Brown, HR secretaresse, e-mail: po.ud@tudelft.nl, tel: 015 – 27 81223. Wil je solliciteren? Stuur dan voor 4 december 2016 een brief met cv gericht aan mw. I. Klok naar po.ud@tudelft.nlonder vermelding van vacaturenummer AT/UD/TUDL 2016-06.

Contract type:

Tijdelijk, 1 jaar met uitzicht op verlenging

Employer

Technische Universiteit Delft

Department

TU Delft Library. De TU Delft heeft besloten de aandacht voor haar eigen geschiedenis en de zorg voor het bijbehorend Academisch Erfgoed structureel te borgen en te beleggen bij de TU Delft Library. Bij Acacdemisch Erfgoed denken we aan objecten (Tresor en Museumcollectie, zoals instrumenten en andere memorabilia uit onderwijs en onderzoek), maar ook aan verhalen, ideeën en concepten: het immateriële erfgoed. De zichtbaarheid van deze geschiedenis – van de ideeën en van de fysieke collecties – is daarmee onlosmakelijk verbonden. De kennis over, en de zichtbaarheid van de geschiedenis van de instelling moet een extra dimensie toevoegen aan het dagelijks verblijf, het onderwijs en onderzoek, en de identiteit van de TU Delft.

In een programma wordt gewerkt aan een algemene geschiedschrijving over de TU Delft en aan het zichtbaar en voelbaar maken van de geschiedenis en het erfgoed op de campus (en daarbuiten). Het programma bevat de volgende elementen:

  • Ontsluiten en presenteren van geschiedenis en erfgoed in fysieke en virtuele presentaties;
  • Beschrijving van de historische ontwikkeling van de TUD;
  • Beschrijving van het technisch-wetenschappelijk onderzoek met de maatschappelijke implicaties en de relaties tot het onderwijs, van 1842 tot heden;
  • Bijhouden van recente Delftse technisch-wetenschappelijke en institutionele ontwikkelingen en hierover publiceren;
  • Beschrijven, duiden, selecteren, waarderen en onderhouden van het Academisch Erfgoed, in materiële en immateriële zin.

Additional information

Ingrid Klok, tel. 015-27 84609; E-mail: i.j.klok@tudelft.nl